Sünger Tatlısı, Resimli Sünger Tatlısı Tarifi, Resimli Oktay Usta Sünger Tatlısı Tarifi Enfes Yemek Tarifleri ve Videolu Tarifler

Sünger Tatlısı

Malzemeleri:
4 Adet Yumurta (Oda Sıcaklığında)
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağından 1 Parmak Eksik Süt
Süt Dolu Bardağın Geri Kısmını Dolduracak Kadar Sıvı Yağı (1/4 Su Bardağı Kadar)
1 Su Bardağı İrmik
1 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Limonun Kabuk Rendesi
1.5 Su Bardağı Ceviz İçi (İri Kıyılmış)
Şerbeti İçin Malzemeler:
4 Su Bardağı Su
3.5 Su Bardağı Şeker

Sünger Tatlısı


Sünger Tatlısı Tarifi:
Yumurta ve şekeri köpük olana kadar mikserde çırpalım. Sütü ve yağı da ilave edip biraz daha çırpalım. Un, irmik ve kabartma tozunu karıştıralım. Homojen bir karışım olsun. Sıvı malzemenin içine kuru olan malzemeyi katıp karıştıralım. En son limon kabuğu rendesini ekleyip mikser ile çırpalım.
Büyük boy borcamın içini yağlayıp ve dibine dövülmüş ceviz parçalarını yayalım. (DİKKAT! HAMUR KEK HAMURUNDAN DAHA CIVIK SULU BİR HAMUR OLACAK ENDİŞELENMEYİN)
Sünger kek malzemesini cevizlerin üzerine dökelim.. 175 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirelim. Fırından çıkan keki 5-10 dakika dinlendirin. Kaynattığınız şerbeti tatlının üzerine yavaş yavaş kademeli dökelim (Önce 1 kepçe dökün emsin, emdikten sonra 2 kepçe dökün emmesini bekleyin. Şerbet bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.) Soğuyan tatlımızı dilimleyip servis edelim.
Afiyet olsun.

...

Elmalı cevizli kek tarifi Boşnak Böreği Tarifi Milföy hamurundan mantarlı börek milföy hamurundan börek mantarlı börek Bulgurlu mercimek çorbası tarifi Protiferol Kreması karamel tarifi karamel nasıl yapılır Etli Dolma Tarifi Dolma Malzemeleri Yaprak Sarması Yaprak Sarması Tarifi Yaprak Sarması Malzemeleri Çarşaf Böreği Tarifi Çarşaf Böreği Malzemeleri Boşnak Böreği Malzemeleri Patlıcanlı Kebab Kerevizli Meze Bulgur Pilavı Bulgur Pilavı Tarifi Bulgur Pilavı Malzemeleri Hamur İşi Tarifleri Ispanak Tarifi Yumurtalı Ispanak Malzemeleri Nohut Yemeği Ekşili Patlıcan Kereviz Tarifi şerbetli tatlılar Börekler

“ Sünger Tatlısı ” yazısı için İlk yorumu siz yapın

Bu yazı için yorum yapın